Jeg er en garvet foredragsholder, som sætter dialogen med mit publikum højt. Jeg er ikke bleg for at bruge min egen livshistorie i mine foredrag, noget som gør mine optrædener nærværende og levende. Med mit indgående kendskab til det grønlandske samfund er jeg yderligere en oplagt ressource for de mange danskere, som har Grønland som interesseområde.

FOREDRAG 1: TABITA
Ægteparret Eva og Berthel kommer hjem til Danmark med to adopterede børn efter en årrække i Grønland. Det er midten af 60’erne, og både forholdet imellem Eva og Berthel og imellem Grønland og Danmark knager. De to børn, Tabita og Vitus, skal finde sig til rette i en familie, hvor fortiden helst skal udslettes, fordi den er sprængfuld af fortielser og farlige spændinger imellem to kulturer og imellem alle de voksne, der skal forestille at passe på børnene. I foredraget fortæller jeg om arbejdet med romanen, og om en tid i vores historie, hvor det var muligt for danske familier at adoptere grønlandske børn uden videre.

FOREDRAG 2: GODHAVN og KARENSMINDE
I foredraget tager jeg publikum med til GODHAVN, en lille by på Grønlands vestkyst, og fortæller fra et barneperspektiv om en dansk udflytterfamilies hverdag i starten af 1980’erne. En hverdag som jeg, qua min opvækst i Grønland, har et intimt kendskab til. Foruden at være en fortælling om livet i Arktis med sultne slædehunde, vådeskudsulykker og små og store intriger, handler foredraget om en særlig periode i den dansk-grønlandske historie, hvor mange danske familier rejste ud for at leve på en ny måde i radikalt anderledes omgivelser – noget som ikke mindst børnene måtte lære at leve med. Foredraget ledsages af billeder fra mit personlige fotoalbum.

FOREDRAG 3: VI ER BRØDRE
Kom med til efterkrigstidens Frederikshavn, hvor min farfar, kriminalassistent Kaj Mortensen, boede. Under krigen var han leder af modstandsbevægelsen i byen, og da jeg efter hans død kom i besiddelse af hans private arkiv, fik jeg pludselig et andet blik på hans historie. Det blev startskuddet til romanen VI ER BRØDRE, om brødrene Poul og Jens, som vokser op i lyset – eller skyggen – af den gode og kærlige, men også traumatiserede far og modstandshelt. Foredraget handler om fortielser, om at lægge låg på de ting, der foregik under krigen, og om hvad det har betydet for familierne rundt om i landet i et større perspektiv. I foredraget fokuseres der på den dramatiske, nære fortid og på de omstændigheder, der formede den store generation af efterkrigstidsbørn, som måtte leve med forældrenes tavshed. Foredraget ledsages rigeligt af billeder fra mit personlige album.

Booking via mig på ibenmondrup@gmail.com

eller via

Arte Booking: booking@artebooking.dk

Forfatterforedrag: info@forfatterforedrag.dk

 
 
https://www.ibenmondrup.dk/files/gimgs/th-9_IMG_6712.jpg