Jeg er en garvet foredragsholder, som sætter dialogen med mit publikum højt. Jeg er ikke bleg for at bruge min egen livshistorie i mine foredrag, noget som gør mine optrædener nærværende og levende. Med mit indgående kendskab til det grønlandske samfund er jeg yderligere en oplagt ressource for de mange danskere, som har Grønland som interesseområde.

FOREDRAG 1: VITTU
Vitus er fem år, da han bliver adopteret af fotografen Alice og embedsmanden Stig. Alice er fascineret af Vitus og har en drøm om at gøre en forskel for et trængende barn. Hun knytter sig hurtigt meget tæt til sin søn i en blanding af omsorg og fotografisk leg. Men Vitus kommer med ar på sjælen, og legen med adoptivmoren udvikler sig. Grænserne bliver flydende eller ophæves, og et psykologisk spil om kærligheden og tilhørsforhold kan begynde. VITTU er den selvstændige fortsættelse på TABITA, om to grønlandske børn, der bliver adopteret af et dansk ægtepar og taget med til Danmark. Foredraget handler om en periode i den dansk-grønlandske historie, hvor det ikke var usædvanligt, at børn blev bortadopteret til danske familier mere eller mindre lemfældigt. Det havde store konsekvenser, ikke mindst for børnene.

FOREDRAG 2: VI ER BRØDRE
Kom med til efterkrigstidens Frederikshavn, hvor min farfar, kriminalassistent Kaj Mortensen, boede. Under krigen var han leder af modstandsbevægelsen i byen, og da jeg efter hans død kom i besiddelse af hans private arkiv, fik jeg pludselig et andet blik på hans historie. Det blev startskuddet til romanen VI ER BRØDRE, om brødrene Poul og Jens, som vokser op i lyset – eller skyggen – af den gode og kærlige, men også traumatiserede far og modstandshelt. Foredraget handler om fortielser, om at lægge låg på de ting, der foregik under krigen, og om hvad det har betydet for familierne rundt om i landet i et større perspektiv. I foredraget fokuseres der på den dramatiske, nære fortid og på de omstændigheder, der formede den store generation af efterkrigstidsbørn, som måtte leve med forældrenes tavshed. Foredraget ledsages rigeligt af billeder fra mit personlige album.

Booking via mig på ibenmondrup@gmail.com

eller via

Arte Booking: booking@artebooking.dk

Forfatterforedrag: info@forfatterforedrag.dk

 
 
http://www.ibenmondrup.dk/files/gimgs/th-9_IMG_6712.jpg